Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Πίσω από τα μεσαιωνικά τείχη του York




Παρόλο που πολλά μεσαιωνικά κτίρια χάθηκαν μέσα στο χρόνο, το York, στο βόρειο Yorkshire της Αγγλίας, συνεχίζει να μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές.

Το York είναι γνωστό για τις μεσαιωνικές εκκλησίες του και το Micklegate, τα μεσαιωνικά τείχη της πόλης. Οι ταξιδιωτικοί οδηγοί αναφέρονται σε ιστορίες για κομμένα κεφάλια που τα τοποθετούσαν εκεί για παραδειγματισμό. Σήμερα όμως δεν αποκλείεται, αν έχει καλό καιρό, να δείτε κοντά στα τείχη του μακριά παγκάκια στα οποία ηλικιωμένοι κάθονται στη σειρά και απολαμβάνουν τον ήλιο.

Το York έχει μακρά και σπουδαία ιστορία, καθώς και πλούσια αρχιτεκτονική από διαφορετικές εποχές.

Η πόλη ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους με την ονομασία Eboracum το 71 μ.Χ. Έγινε πρωτεύουσα της ρωμαϊκής επαρχίας της Britannia Inferior και αργότερα των βασιλείων των Northumbria και Jorvik Στο Μεσαίωνα, το York αναπτύχθηκε ως κύριο κέντρο εμπορίου μαλλιού και πρωτεύουσα της βόρειας επαρχίας της Εκκλησίας της Αγγλίας.

Το 19ο αιώνα το York έγινε κόμβος για το σιδηροδρομικό δίκτυο και κέντρο παραγωγής ζαχαρωδών. Τις τελευταίες δεκαετίες το York έχει στραφεί στην αγορά των υπηρεσιών, με το πανεπιστήμιό του, τις υπηρεσίες υγείας και τον τουρισμό να αποτελούν βασικούς αιμοδότες της οικονομίας του.

Η πόλη διαθέτει μια πολύ συμπαθητική αγορά, με στενά δρομάκια και όμορφα μαγαζιά.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου