Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Φωλίτσες παρμεζάνας





Υλικά

12 κουταλιές σούπας τυρί παρμεζάνα
ντοματάκια τύπου cherry
μπρεζάολα ή ζαμπόν
μικρά μπαλάκια μοτσαρέλας
ρόκα ή άλλη πράσινη σαλάτα της αρεσκείας σας


Προετοιμασία
Κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια διαστάσεων 12x12 εκατοστών χαρτί ψησίματος






Το τοποθετείτε σε ένα τηγάνι και βάζετε πάνω δύο κουταλιές σούπας παρμεζάνα φτιάχνοντας ένα κύκλο. 



Διαμορφώστε καλά το τυρί με ένα κουτάλι. 
Ανάψτε την εστία σε χαμηλή ένταση και αφήστε το να λιώσει και καλύψτε τα κενά με έξτρα παρμεζάνα.

 Γρήγορα σηκώστε το χαρτί και τυλίξτε το σε ένα ποτήρι. Πιέστε το καλά με τα χέρια σας έτσι ώστε να πάρει το σχήμα του.


Βγάλτε το χαρτί και αφήστε το τυρί να σκληρύνει για δύο περίπου λεπτά. 




Απομακρύνετε το τυρί από το ποτήρι και έχετε έτοιμη τη φωλίτσα για να τη γεμίσετε όπως επιθυμείτε. Αν είναι ακόμα μαλακή βάλτε την στο ψυγείο για λίγα λεπτά. 




Μπορείτε να γεμίσετε τις φωλίτσες με λίγα μπαλάκια μοτσαρέλας και ντοματάκια τσέρι, φύλλα ρόκας ή άλλης πράσινης σαλάτας ή μπορείτε να φτιάξετε επίσης τριανταφυλλάκια με μπρεζαόλα ή ζαμπόν.






Πηγή:mylittleitaliankitchen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου