Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Τούρτα από καρπούζι



Υλικά

Ένα μεγάλο καρπούζι
Δύο κουτιά πλήρες γάλα καρύδας
Μισό κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Μια κουταλιά της σούπας μέλι
Μία κούπα κομματάκια αμύγδαλα
Εποχιακά φρούτα




Οδηγίες:

Για την κρέμα καρύδα

1.Σιγουρευτείτε ότι το γάλα καρύδας έχει μείνει στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες, έτσι ώστε η κρέμα να διαχωρίζεται από το γάλα και να παραμένει στην κορυφή του κουτιού.

2.Ανοίξτε το κουτί με το γάλα καρύδας και βάλτε την κρέμα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υπόλοιπο γάλα καρύδας για smoothies ή άλλες συνταγές.

3.Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και το μέλι στο μείγμα. Χτυπήστε την κρέμα με ένα μίξερ στη μεσαία ταχύτητα και συνεχίστε στην υψηλή μέχρι η κρέμα να αφρατέψει (περίπου πέντε λεπτά). Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.

Ψήστε τα αμύγδαλα
Βάλτε τα σε ένα ταψί ή ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια ή δυνατή φωτιά και αφήστε τα να ξεροψηθούν λίγο. Βγάλτε τα από το σκεύος και αφήστε τα να κρυώσουν.

Φτιάξτε τη βάση

1. Κόψτε την κορυφή και τη βάση του καρπουζιού και αφαιρέστε τη φλούδα από το μεσαίο μέρος. Θα πρέπει να έχει μείνει ένα καρπούζι σε σχήμα κέικ. Κόψτε το σε κομμάτια (6-8 ανάλογα με το μέγεθος- δείτε την παρακάτω εικόνα).
  2. Σκουπίστε το εξωτερικό του καρπουζιού ώστε να είναι στεγνό και να μπορέσετε να απλώσετε την κρέμα.

3. Βυθίστε την εξωτερική πλευρά κάθε κομματιού στην κρέμα καρύδας και στη συνέχεια στα ψημένα αμύγδαλα και ξαναφτιάξτε το σχήμα του καρπουζιού βάζοντας τα κομμάτια μαζί, πάνω σε μία πιατέλα σερβιρίσματος. Βάλτε στο πάνω μέρος περισσότερη κρέμα και προσθέστε τα φρούτα της αρεσκείας σας. 

Picture

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου