Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Πώς θα βάλετε τα πέντε στοιχεία του Feng Shui στο σπίτι σας




Η ισορροπία είναι το κλειδί για όλα. Μπορεί να ακούγεται κοινότοπο αλλά η ισορροπία, όταν ενσωματώνεται στη ζωή μας, από το φαγητό που τρώμε μέχρι τα ρούχα που φοράμε, δε μπορεί παρά να έχει θετικό αντίκτυπο. Το ίδιο ισχύει και στη διακόσμηση.

Το feng shui έχει σκοπό να δημιουργήσει έναν χώρο που επιτρέπει στην ενέργεια του σύμπαντος να κυλήσει φυσικά. Ένας από τους τρόπους που μπορεί να επιτευχθεί αυτό είναι διαμορφώνοντας στο χώρο μας μία υγιή ισορροπία των πέντε στοιχείων του feng shui: του ξύλου, της φωτιάς, της γης, του μετάλλου και του νερού.




Το στοιχείο του ξύλου σχετίζεται με την φυσική ανάπτυξη και την υγεία. Κλαδιά δέντρων, ξύλινα μπολ, ράφια από ακατέργαστο ξύλο και θαλασσόξυλα είναι μερικές ιδέες. Ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος για να βάλετε το στοιχείο αυτό στο χώρο σας είναι να τον διακοσμήσετε με φυτά εσωτερικού χώρου, ιδιαίτερα αυτά που καθαρίζουν τον αέρα. Βάζοντας επίσης ορθογώνια σχήματα και τόνους του καφέ και του πράσινου στο σπίτι σας ενισχύετε την παρουσία αυτού του στοιχείου, το οποίο είναι καλύτερο να το τοποθετείτε ανατολικά, νοτιοανατολικά και νότια.



Το στοιχείο της φωτιάς φέρει υψηλά ενεργειακά επίπεδα και ενισχύει το πάθος και την έκφραση δημιουργικότητας. Ένας καλός τρόπος να φέρετε αυτό το στοιχείο στο σπίτι σας είναι βάζοντας κεριά και εστίες φωτιάς (όπως το τζάκι). Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχήματα όπως τρίγωνα και αστέρια, τα οποία συμβολίζουν το στοιχείο της φωτιάς. Όσον αφορά τα χρώματα, τα χρώματα που εκπροσωπούν το στοιχείο αυτό είναι το κόκκινο, το πορτοκαλί, το σκούρο κίτρινο, το μωβ και το ροζ. Το στοιχείο της φωτιάς είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε νότια ή νοτιοδυτικά.



Το στοιχείο της γης βοηθάει στη θρέψη, τη γνώση και την σταθερότητα στη ζωή σας. Ένας καλός τρόπος για να το εισάγετε στο χώροσ ας είναι οι διάφοροι λίθοι και κρύσταλλοι, με τους οποίους δημιουργείτε διάφορα σχέδια. Επίσης, το στοιχείο της τερακότας και τα βραχάκια από φυσικό αλάτι εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία, ενώ μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε χρησιμοποιώντας τετράγωνα σχήματα και χρώματα της άμμου, συμπεριλαμβανόμενων του ανοικτού κίτρινου και του ανοικτού καφέ. Το στοιχείο αυτό είναι καλύτερο να βρίσκεται βορειοανατολικά, βορειοδυτικά, νοτιοδυτικά, δυτικά ή στο κέντρο.



 Το στοιχείο του μετάλλου βοηθάει στην “καλλιέργεια” δύναμης, την αυτοσυγκέντρωση και την ανεξαρτησία. Βάζα, κηροπήγια, κορνίζες, γλυπτά και άλλα μεταλλικά αντικείμενα μπορούν να εισάγουν το στοιχείο στο χώρο σας.. Τα στρογγυλά σχήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως έκφραση του στοιχείου του μετάλλου, καθώς και το λευκό και το γκρι. Τα καλύτερα σημεία για να τοποθετηθεί το στοιχείο αυτό είναι βόρεια, δυτικά και βορειοδυτικά.



 Το στοιχείο του νερού σχετίζεται με τον πλούτο, την αφθονία και τη ρευστότητα.Μικρά συντριβάνια ή άλλα διακοσμητικά με νερό, μπολ γεμάτα νερό με άνθη, πέταλα, κεριά ρεσό και άλλα αντικείμενα που περιέχουν νερό μπορούν να το βάλουν στο χώρο σας. Τα χρώματα που το εκπροσωπούν επίσης είναι το μπλε και το μαύρο, ενώ είναι καλύτερο να δηλώνει την παρουσία του σε σημεία που βρίσκονται βόρεια, ανατολικά και βορειοανατολικά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου