Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Σε μαγικά νησιά θέλω να βρεθούμε



Phi Phi Islands, Ταϊλάνδη


Ένα νησί που έγινε διάσημο από τη γνωστή σκηνή της ταινίας «Η παραλία». Ένας αληθινός τροπικός παράδεισος, περιστοιχισμένος από πυκνά τροπικά δάση και υπέροχα βουνά. Το Phi Phi είναι ένας ξεχωριστός τόπος χαλάρωσης για όσους αναζητούν την ηρεμία και θέλουν να γευθούν καρύδες, κατευθείαν από το δέντρο.
Tip: Μείνετε τουλάχιστον μία νύχτα στο Phi-Phi και απολαύστε την εμπειρία του ηλιοβασιλέματος.




Γκόζο, Μάλτα

Αυτό το μικροσκοπικό ψαρονήσι βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από τις ακτές της Μάλτας στη νότια Μεσόγειο. Όπως οι γείτονές του, το Γκόζο προσφέρει υπέροχα ηλιόλουστα καλοκαίρια, ενώ είναι γεμάτο από άγρια λουλούδια και φρούτα.
Tip: Ελέγξτε τις ώρες των φέρι-μποτ που θα σας πάει πίσω στη Μάλτα, διαφορετικά μπορεί να χρειαστεί να μείνετε στο νησί για περισσότερο από όσο σκοπεύατε.





Formentera

Βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων από την Ίμπιζα. Η Formentera είναι η γραφική μικρή αδερφή του μεγάλου νησιού του συμπλέγματος των Βαλεαρίδων (της Ίμπιζα δηλαδή). Σε αντίθεση με την τελευταία, διαθέτει πολλές ήρεμες, ηλιόλουστες ακτές με καθαρά μπλε νερά, εξαιρετική ντόπια κουζίνα.
Tip: Νοικιάστε ένα ποδήλατο όσο βρίσκεστε στο νησί



Νησιά Scilly

Βρισκόνται από την πλευρά της δυτικής ακτής της Κορνουάλης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα νησιά Scilly είναι ένας παράδεισος γεμάτος με ανθισμένα λουλούδια, που τα κάνουν να μοιάζουν με τροπικό παράδεισο του βόρειου ημισφαιρίου, ενώ είναι πολύ πιο θερμά από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο. Η μεταφορά στα νησιά γίνεται με μικρό αεροπλάνο, πλοιάριο ή ελικόπτερο από την Κορνουάλη.
Tip: Όσοι διαθέτε το σχετικό βαλάντιο, νοικιάστε ένα σκάφος και έναν σκίπερ και απολαύστε μία βόλτα γύρω από τα νησιά.



Cape Verde

Βρίσκεται 400 μίλια από την ακτή της Σενεγάλης στη δυτική Αφρική, αυτό το πρώην πορτογαλικό νησί διαθέτει ένα μίγμα βραζιλιάνικης και αφρικανικής κουλτούρας, που είναι εμφανής στα αντικείμενα και τη μουσική που θα ακούσετε όπου κι αν βρεθείτε.
Tip: Ψάξτε για θαλάσσιες χελώνες. Το Cape Verde είναι το τρίτο πιο σημαντικό μέρος με θαλάσσιες χελώνες στον κόσμο.



Νήσοι Πίτκαϊρν 

Το σύμπλεγμα αυτό αποτελεί βρετανική εξαρτημένη περιοχή και βρίσκεται πολύ μακριά- στο νότιο Ειρηνικό μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Περού- συνεπώς  χρειάζονται πτήσεις αρκετών ωρών για να φθάσει κανείς εκεί. Όμως είναι ένα ταξίδι ζωής που αξίζει τον κόπο. Δεν έχουν πολύ τουρισμό και διαθέτουν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μέρη για κολύμπι, σερφ και απόλαυση θαλάσσιων δραστηριοτήτων γενικά.
Tip: Πρόκειται για ένα ταξίδι που κοστίζει αρκετά χρήματα.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου