Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Κάπρι: Dolce Vita στο απέραντο γαλάζιο


A travel guide to Capri with best hotels, restaurants and shopping
Το ιταλικό νησί Κάπρι βρίσκεται στην Τυρρηνική Θάλασσα, ανοιχτά της χερσονήσου του Σορέντο και της ακτής Αμάλφι, στη νότια πλευρά του κόλπου της Νάπολης, στην περιοχή της Καμπανίας. Διαθέτει ιστορία αιώνων, καθώς υπήρξε θέρετρο από τους ρωμαϊκούς χρόνους και τόπος πολυτελών διακοπών για τις οικογένειες των ευγενών της Νάπολης.

A travel guide to Capri with best hotels, restaurants and shopping - Sea

Ένα πολύτιμο πετράδι απαράμιλλης ομορφιάς, το Κάπρι προσφέρει απεριόριστη θέα στον κόλπο του Σορέντο, όπως στο Belvedere of Tragara (ένας πανοραμικός τόπος περιπάτου με εκπληκτικές βίλες), ή το La Migliera και το Belvedere del Tuono.

A travel guide to Capri with best hotels, restaurants and shopping - Belvedere

Από εκεί θα μπορέσετε να θαυμάσετε ίσως το πιο φημισμένο σύμβολο του Capri, τους ασβεστολιθικούς βράχους "Faraglioni", οι οποίοι αναδύονται από τη θάλασσα.

A travel guide to Capri with best hotels, restaurants and shopping - Faraglioni

Πολύ όμορφο είναι επίσης το λιμανάκι Marina Piccola.

A travel guide to Capri with best hotels, restaurants and shopping - Harbour  

Η περιοχή του Anacapri ονομάστηκε έτσι από το αρχαιοελληνικό “άνα” που σημαίνει πάνω, καθώς βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο στο νησί από ότι η πρωτεύουσα, το Capri. Εκεί βρίσκεται η Villa San Michele, η οποία χτίστηκε στα τέλη του 1800. Οι κήποι της έχουν πανοραμική θέα του Capri και του λιμανιού του, της χερσονήσου του Σορέντο και του Βεζούβιου. Η βίλα διαθέτει πολλά έργα τέχνης από την αρχαία Αίγυπτο και την κλασική τέχνη. Επίσης, οι αρχαίες ρωμαϊκές βίλες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον επισκέπτη, όπως η Villa Jovis, ένα ρωμαϊκό παλάτι που έχτισε ο αυτοκράτορας Τιβέριος.

A travel guide to Capri with best hotels, restaurants and shopping - Villa San Michele

Το συγκρότημα του St. Giacomo (Certosa di St. Giacomo), βυθισμένο μέσα σε μία κοιλάδα ανάμεσα στους λόφους του Castiglione και του Tuoro, εκφράζει τη μεσαιωνική και μοναστηριακή περίοδο του Κάπρι στην πιο μνημειώδη μορφή της. Το Certosa ιδρύθηκε μεταξύ 1371 και 1374 από τον Giacomo Arcucci, κόμη του Minervino και της Altamura, ο οποίος ήταν γραμματέας της Ιωάννας Ι, βασίλισσας της Νάπολης. Το όνομα του αρχιτέκτονα που το σχεδίασε αρχικά είναι άγνωστο, όπως και τα ονόματα των αρχιτεκτόνων που είχαν την επίβλεψη των μεταγενέστερων επεκτάσεων. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι εδώ ξεκίνησε η παράδοση της παραγωγής αρωμάτων, όταν τον 15ο αιώνα οι μοναχοί που κατοικούσαν στο Certosa di St. Giacomo άρχισαν να παράγουν αρώματα με τη χρήση των βοτάνων και των λουλουδιών του νησιού.

A travel guide to Capri with best hotels, restaurants and shopping - S.Giacomo

Διάσημο είναι επίσης το Casa Rossa (κόκκινο σπίτι), με τα ζωντανά του χρώματα, το οποίο χτίστηκε μεταξύ 1876 και 1898 από τον αμερικανό στρατηγό J. C. MacKowen. Πλαισιώνει τον «Πύργο της Αραγονίας», τον οποίο έχτισαν οι κάτοικοι του Anacapri στο δεύτερο μισό του 14ου αιώνα για να οχυρώσουν την πόλη τους. Φιλοξενεί μόνιμη έκθεση ζωγραφικής, όπου παρουσιάζονται όψεις του νησιού του 19ου και 20ου αιώνα.

A travel guide to Capri with best hotels, restaurants and shopping - Casa rossa

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το καθολικό κοιμητήριο που χρονολογείται από το 1878, όπου έχουν ταφεί πολλά γνωστά ονόματα, μεταξύ των οποίων ο γάλλος βαρόνος Jaques Fersen, ο συγγραφέας Norman Douglas, η αγγλίδα τραγουδίστρια Gracie Fields, ο Lord Algernon, ο Thomas Spencer Jerome και ο Charles Coleman.

A travel guide to Capri with best hotels, restaurants and shopping - Cemetery

Το δεύτερο πιο διάσημο σύμβολο του Capri είναι το Blue Grotto, μία θαλασσοσπηλιά.. Οι αχτίδες του ήλιου όπως λάμπουν μέσα στο νερό δημιουργούν μία μπλε αντανάκλαση που φωτίζει τη σπηλιά. Η είσοδός της είναι μια μικρή τρύπα η οποία επιτρέπει σε ένα βαρκάκι να περάσει.

A travel guide to Capri with best hotels, restaurants and shopping - Grotta Azzurra

Ένα από τα πιο γνωστά σημεία του νησιού είναι η Piazzetta (μικρή πλατεία) ή αλλιώς Piazza Umberto I. Στα παλιά χρόνια ήταν απλώς το σημείο όπου βρισκόταν η ψαραγορά αλλά έκτοτε έχει αποκτήσει περισσότερο πρεστίζ και είναι πλέον το κέντρο της κοινωνικής ζωής του νησιού.

A travel guide to Capri with best hotels, restaurants and shopping - La Piazzetta

A travel guide to Capri with best hotels, restaurants and shopping - La Scalinata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου